CAMPUS NAHON

02 687 74 83

CAMPUS LIPSIUS

02 687 82 46

Inschrijvingen 2019 - 2020

Broers en zussen en kinderen van personeel hebben nog steeds voorrang!


De secundaire scholen van Overijse, Tervuren, Wezembeek-Oppem en Zaventem slaan de handen in elkaar voor de inschrijvingen voor schooljaar 2019-2020.

Alle secundaire scholen van Overijse, Tervuren, Wezembeek-Oppem en Zaventem werken samen om hun inschrijvingen voor het eerste jaar secundair (1A of 1B) via een gemeenschappelijk digitaal aanmeldsysteem te organiseren. Hiermee willen ze netoverstijgend eenzelfde, duidelijke manier van inschrijven inrichten.

Wie zich wil inschrijven voor het eerste jaar secundair (1A of 1B) in het Koninklijk Atheneum van Zaventem, het Koninklijk Atheneum van Tervuren, het ZAVO in Zaventem, het Heilig-Hartcollege in Wezembeek-Oppem, het Sint-Martinuscollege in Overijse, het GITO in Overijse of het GITO in Tervuren, zal zich eerst moeten aanmelden via http://aanmelden.school 

Het aanmeldsysteem maakt gebruik van je schoolvoorkeur(en) en van een toevalsfactor om de plaatsen toe te wijzen. Broers en zussen van leerlingen en kinderen van personeel van een school hebben voorrang in die specifieke school. Het aanmeldsysteem houdt rekening met deze voorrang.

Door digitaal aan te melden worden beschikbare plaatsen op een objectieve en transparante manier verdeeld. Het speelt geen rol wanneer je je precies aanmeldt binnen de aanmeldperiode. Of je je nu de eerste of de laatste dag aanmeldt, elk kind heeft dezelfde kans op de school van hoogste voorkeur. 

De aanmeldperiode loopt van maandag 11 maart tot en met vrijdag 22 maart. De communicatie van de toewijzingen is voorzien op woensdag 3 april. De echte inschrijving op school van de toegewezen leerlingen volgt dan tussen woensdag 24 april en vrijdag 17 mei. De vrije inschrijvingen starten op maandag 20 mei.

Er komt een informatiecampagne zodat iedereen op de hoogte is van de inschrijvingsprocedure.

De infoavond over het 1e jaar vindt plaats op maandag 28 januari 2019 in Den Blank in Overijse, van 19.30 uur tot 21.00 uur.

De Openschooldag vindt plaats op zaterdag 27 april 2019, Campus Lipsius Waversesteenweg 96 in Overijse, van 13.30 uur tot 18.00 uur

Wij heten u van harte welkom!

Bekijk hieronder de verschillende stappen hoe je kan aanmelden.  

logo ft

Het Sint-Martinuscollege Overijse staat voor kwaliteitsvol onderwijs in een open zorgzame, Nederlandstalige school, die vanuit christelijke waarden, in openheid en dialoog met alle betrokkenen, jongeren laat groeien tot creatieve, kritische en geëngageerde mensen.

CAMPUS LIPSIUS
1e en 2e graad
CAMPUS NAHON
3e graad
Sint-Martinuscollege Overijse · Schoolreglement · Privacy · Aanmelden