CAMPUS NAHON

02 687 74 83

CAMPUS LIPSIUS

02 687 82 46

Cult van laatstejaars brengt wervelend circusverhaal!

'Fere' werd door regisseur Jos Thys gedistilleerd uit de magisch-realistische roman 'Nights at the Circus' (Circusnachten) uit 1984 van de in 1992 overleden Engelse schrijfster Angela Carter.

Fere, het gelijknamige hoofdpersonage, is een vondelingenkind dat in een Londens bordeel opgroeit en wiens schouderbladen transformeren tot vleugels. Als het bordeel door een brand wordt vernield, duurt het niet lang voor Fere met zo'n look in een circus verzeild geraakt. Journalist Walser volgt de vogelvrouw tot in Siberië om uit te zoeken of ze daadwerkelijk kan vliegen en wordt verliefd op haar.

Een schitterend en fantastisch verhaal dat de laatstejaars van SMO even sterk in een wervelende theatervoorstelling goten. Vaak stonden we met open mond te kijken en te luisteren naar deze grandioze collectieve en erg genietbare prestatie in de knusse theaterzaal van Ter IJse die als het ware deelgenoot werd van dit erg fraaie variété. Spel, vormgeving, kostuums, grime, live muziek, vaak zat het zo gegoten als een passende warme winterjas. 'Fere' was schooltoneel van zeldzaam niveau.

Cult '19 - Sterre en de Maan. De trailer.
Culturele avond 2018: FERE op 23, 24 en 25 februar...
logo ft

Het Sint-Martinuscollege Overijse staat voor kwaliteitsvol onderwijs in een open zorgzame, Nederlandstalige school, die vanuit christelijke waarden, in openheid en dialoog met alle betrokkenen, jongeren laat groeien tot creatieve, kritische en geëngageerde mensen.

CAMPUS LIPSIUS
1e en 2e graad
CAMPUS NAHON
3e graad
Sint-Martinuscollege Overijse · Schoolreglement · Privacy · Aanmelden