CAMPUS NAHON

02 687 74 83

CAMPUS LIPSIUS

02 687 82 46

Heropstart tweede en vierde jaar en OKAN op dinsdag 2 juni 2020

De leerlingen komen naar school in halve dagen én soms in halve klassen (iedere halve klas vormt een klasbubbel). Iedere week zal iedere klas op die manier 2 halve dagen op school zijn. 

Tips

Er zal les gegeven worden met open deuren en open ramen (dus veel ventilatie). Voorzie een trui met rits (soms ook wel een "gilet" genoemd) of een sjaal want het kan tochten (en de deuren en de ramen worden niet gesloten). Kom bij voorkeur met de fiets. Op die manier vermijd je het openbaar vervoer. Kom je met het openbaar vervoer, vergeet dan niet dat het dragen van een mondmasker verplicht is. Kijk je lessenrooster wekelijks na op wijzigingen. Omwille van de veiligheidsvoorschriften zijn het aantal toiletten beperkt. Hou hiermee rekening 

Coronareglement

Om ieders veiligheid en gezondheid te waarborgen vragen we uitdrukkelijk om het coronareglement na te leven. 

 1. Je bent op school om 8.00 u. of om 12.30 u. (de "lessen" starten om 8.10 u. of om 12.40 u.)
 2. Voor en na schooltijd blijf je niet rondhangen in de buurt van de school.
 3. Je doet steeds aan social distancing (1,5 meter afstand houden) in de school. Ook buiten de school respecteer je de regels van social distancing.
 4. Het dragen van een mondmasker is verplicht zodra je op het domein van het Sint-Martinuscollege bent (zowel binnen als buiten). Draag je geen mondmasker, dan zal je er op school uitzonderlijk één moeten kopen.
 5. Bij het betreden van een gebouw ontsmet je je handen
 6. Je gebruikt enkel de toiletzone die aan jouw klasbubbel is toegewezen. Na een toiletbezoek was je je handen met zeep.
 7. Alle afval dump je in de juiste afvalbak.
 8. Je brengt zelf al je materiaal mee (handboek, leerwerkboek, schrijfgerief, cursusblok). Er wordt geen materiaal uitgewisseld. Voorzie een drinkbus met water. Bijvullen kun je in jouw toiletzone. Je hangt je jas niet in de gang, wél op je stoel.
 9. Door het secretariaat worden er in deze periodes geen kopies genomen.
 10. Je respecteert jouw klasbubbel en zone op de speelplaats!

Praktisch

Hoe doe ik het?

Op de startpagina van Smartschool vind je alle informatie en ook filmpjes: 

 • Welke dagen kom ik naar school (zie ook lessenrooster)?
 • In welk lokaal heb ik les?
 • Waar verzamel ik op de speelplaats?
 • Welke weg volg ik naar mijn zone?
 • Langs welke deur betreed ik het gebouw?
 • Welke toiletzone gebruik ik?

Ik ben ziek op school

Je meldt het aan je leerkracht --> je gaat naar het secretariaat --> je wordt afgezonderd --> je ouders worden opgebeld --> je wordt onmiddellijk op school afgehaald door een (van je) ouder(s) --> indien je getest wordt op corona en je test positief, dan verwittig je onmiddellijk de directeur (0473 96 75 33). 

Ik mag niet naar school van mijn ouder(s)

Er worden afwezigheden afgenomen. Ben je niet op school dan hebben we een verantwoording nodig (bericht van je ouder(s) via Smartschool). We hebben er in deze periode begrip voor dat leerlingen omwille van omstandigheden niet naar school komen, maar we wensen hierover wél een verantwoording.  

Ik mag niet naar school van mijn ouder(s)

​Ook u als ouder respecteert alle bovenvermelde regels (mondmasker, social distancing, handontsmetting). Op het schooldomein zijn geen wagens toegelaten. U meldt zich aan op het secretariaat.

Heropstart eerste en derde jaar vanaf maandag 8 ju...
Vrije inschrijvingen voor het 2e t.e.m. 7e jaar 20...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.sintmartinusscholen.be/

logo ft

Het Sint-Martinuscollege Overijse staat voor kwaliteitsvol onderwijs in een open zorgzame, Nederlandstalige school, die vanuit christelijke waarden, in openheid en dialoog met alle betrokkenen, jongeren laat groeien tot creatieve, kritische en geëngageerde mensen.

CAMPUS LIPSIUS
1e en 2e graad
CAMPUS NAHON
3e graad
Sint-Martinuscollege Overijse · Schoolreglement · Privacy · Aanmelden