CAMPUS NAHON

02 687 74 83

CAMPUS LIPSIUS

02 687 82 46

Heropstart eerste en derde jaar vanaf maandag 8 juni 2020

Het eerste en het derde jaar zal – om organisatorische redenen – voorlopig slechts éénmaal naar school komen. We zetten hier vooral in op een contact met klasgenoten, de klassenleraar en dus op welbevinden. De juiste en gedetailleerde regeling van het eerste en het derde jaar zullen we volgende week uitgebreid communiceren. 

1. Mondmasker op school

​WEL ​NIET
​Openbaar vervoer ​Verplicht 
​ Binnenkomen school​Niet verplicht, wel aanbevolen
​Openlucht, speelplaats​Niet verplicht OP VOORWAARDE dat er voldoende afstand bewaard wordt
​Contact met personeelsleden in openluchtNiet verplicht OP VOORWAARDE dat er voldoende afstand  bewaard wordt
​Van openlucht naar de klas​Verplicht 
​In de gebouwen​Verplicht 
​ In de klas​Verplicht 
​Onvoldoende afstand​Verplicht 

2. Mededeling van de politie

Politiezone Druivenstreek vraagt met aandrang om niet in de buurt van de school te blijven rondhangen en het social distance'n te respecteren!

3. Terugkom-moment 1e en 3e jaar

​Wat?

  • Nog eens ECHT samenkomen met je titularis en een aantal klasgenoten. Helaas mogen de groepen uit maximum 14 leerlingen bestaan. Veel klassen zijn dus opgesplitst in 2 groepen. Je titularis deelt je mee bij welk klasdeel je ingedeeld bent.
  • Er wordt geen les gegeven, het is de bedoeling om elkaar nog eens te zien, bij te praten, vragen te stellen, … en hopelijk wat gezellig samen te zijn. Misschien doe je ook wat spelletjes, maar het zal altijd om activiteiten gaan waar de 1,5 m afstand bewaard kan worden en waar je geen gebruik moet maken van gemeenschappelijk materiaal. Een spelletje als KUBB kan dus bijvoorbeeld niet, voetballen evenmin.
  • Je draagt steeds je mondmasker. Enkel als je naar het 3e veld gaat hoef je daar geen mondmasker te dragen OP VOORWAARDE dat social distance gewaarborgd is.

 ​Wanneer?

  • 1 moment tussen 8 en 19 juni
  • In het schema op de startpagina vind je wanneer jouw klasdeel moet komen. Ook in je lessenrooster en schoolagenda staat dit ingeroosterd, maar opgelet: daar komen de uren niet helemaal overeen. Het begin- en einduur kan licht verschillen, omdat er ook nog tijd moet zijn om de lokalen tussendoor te poetsen. Kijk de juiste uren dus na op het SCHEMA op de startpagina.

In welke lokalen? Waar?

  • Refter A, refter D en de sporthal worden gebruikt. Indien het weer het toelaat, kan ook het derde veld gebruikt worden. 
  • Je gaat rechtstreeks naar je lokaal (zie schema). Daar staat je titularis klaar met handgel om je handen te ontsmetten.
  • Elke groep heeft ook een eigen toiletzone:
                         *refter A => toiletzone gelijkvloers gebouw A
                         *refter D => toiletzone kelder gebouw A
                         *de sporthal => toiletzone sporthal

Wat breng je mee?

  • Omdat we de poets tot een strikt minimum willen beperken maken we geen gebruik van tafels of stoelen. Breng dus een dekentje of kussentje mee om op te zitten. 
  • Eventueel kan je titularis je nog vragen om iets anders mee te brengen (bv pen en papier).

4. Terug naar school voor 1B en 3 Kantoor

1B komt terug naar school op dinsdagvoormiddag, donderdag- en vrijdagnamiddag gedurende 2 weken.

3 Kantoor komt op dinsdagvoormiddag en donderdagvoormiddag van 8.05 u. tot 11.50 u. gedurende twee weken naar school. Mevrouw Huybrechts communiceert met hen over het praktische verloop. 

Bericht aan de ouders van het 1e jaar
Heropstart tweede en vierde jaar en OKAN op dinsda...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.sintmartinusscholen.be/

logo ft

Het Sint-Martinuscollege Overijse staat voor kwaliteitsvol onderwijs in een open zorgzame, Nederlandstalige school, die vanuit christelijke waarden, in openheid en dialoog met alle betrokkenen, jongeren laat groeien tot creatieve, kritische en geëngageerde mensen.

CAMPUS LIPSIUS
1e en 2e graad
CAMPUS NAHON
3e graad
Sint-Martinuscollege Overijse · Schoolreglement · Privacy · Aanmelden