CAMPUS NAHON

02 687 74 83

CAMPUS LIPSIUS

02 687 82 46

Nieuwsbrief leerlingen SMO

Beste leerling

Langs deze weg houden we je op de hoogte over de school.

1. Berichten van de school

We merken dat een aantal leerlingen de berichten van de school NIET leest! We maken ons hierover zorgen. Heel wat klassen hebben een WhatsApp-groepje. We zouden het fijn vinden indien jullie via die groepjes zouden oproepen om de berichten van de school op Smartschool te lezen.

Goed om te weten is dat de school leerlingen die niet over wifi of een eigen laptop beschikken (omdat er bv financiële problemen zijn) kan helpen. Indien dat zo is moeten ze een Smartschoolbericht sturen naar hun directeur. Deze boodschap vind je nogmaals onderaan deze nieuwsbrief terug.

2. Rapport

Op 3 april 2020 is er een rapport dagelijks werk 2.2. Dat rapport bevat geen cijfers van taken, toetsen en opdrachten die NA 13 maart 2020 werden opgegeven. Je kan het rapport op Smartschool zien op vrijdag 3 april om 10.00 uur.

Zit je in het tweede of in het vierde jaar? Op je rapport vind je geen voorlopige studiekeuze. Door de Coronacrisis hadden we geen kans om hierover te vergaderen.

3. Opdrachten

Leerkrachten zenden je zinvolle opdrachten. Op die manier houden ze contact met jou en blijf je leren. Het is in deze periode immers géén vakantie. De leerkrachten communiceren via de schoolagenda van Smartschool. Dat hebben we zo afgesproken.

3.1 Zelf een planning maken

Maak zelf een planning voor donderdag en vrijdag en maak ook een planning voor tijdens de vakantie (indien je dan nog opdrachten af te werken hebt).

Heb je het moeilijk om een planning te maken? Kijk op Smartschool in het vak 'Leren Leren en Plannen' --> documenten --> Fiche 9: planning schooltaken tijdens corona.

3.2 Opdrachten die gestart werden voor de periode van geschorste lessen

Vergeet ook niet dat opdrachten die opgegeven zijn net voor de periode van geschorste lessen (bv. het lezen van een boek, het schrijven van een tekst, je GIP of onderzoekscompetenties of eindwerk, …) afgewerkt MOETEN worden en ingeleverd MOETEN worden op de opgegeven datum. Deze crisis betekent niet dat er uitgesteld wordt.

4. Paasvakantie
4.1 Tijdens de vakantie

Tijdens de paasvakantie worden er geen bijkomende, extra opdrachten gegeven of geen alternatieve (digitale) lessen. Het is dan vakantie. MAAR, leerkrachten kunnen WEL vragen om opdrachten af te werken, zeker wanneer deze voor de coronacrisis of in deze periode voor de vakantie reeds opgegeven werden.

4.2 Na de vakantie

Vandaag zijn er 3 scenario's over de periode na de vakantie:

1 Scholen starten opnieuw op meteen na de paasvakantie
OF
2 Scholen starten opnieuw op in de loop van de maand mei
OF
3 Scholen starten niet of nauwelijks meer op vóór de zomervakantie

Zodra we meer weten communiceren we via Smartschool. Het schoolteam bereidt zich op de 3 mogelijke scenario's voor.

4.3 En wat met de examens van Pasen?

We wachten nog steeds op een mededeling van het Ministerie van Onderwijs. Zodra deze er is zullen we met het schoolteam onderzoeken wat de beste oplossing is (zowel voor de leerlingen als voor de leerkrachten).

5. Je ouders

We merken dat een aantal ouders hun berichten niet lezen. Wil je hen aub aanspreken om hun Smartschool na te kijken? Indien ze hun login niet meer terugvinden, dan moeten ze een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

6. ICT
6.1 Internet

Indien je géén wifi hebt of een slechte internetverbinding kan de school je helpen. Stuur de directeur dan een bericht.

6.2 Laptop

Indien je geen laptop of geen desktop hebt, kan de school je helpen. Stuur de directeur dan een bericht.

Denken je ouders erover na om voor jou een nieuwe laptop te kopen? Vertel hen er rekening mee te houden dat de school onderzoekt om in de nabije toekomst te starten met laptops voor leerlingen. We denken na over het leerjaar waarin we best starten. In het derde trimester van dit schooljaar houden we hierover een bevraging.

6.3 Office

Je kan een gratis Office 365 krijgen van de school. Interesse? Stuur een smartschoolbericht naar Marc Hendrickx.

7. Leuk om te doen…

Een student van een hogeschool vraagt hulp voor zijn eindwerk over speelplaatsen. 10 vraagjes kunnen ingevuld worden via https://nl.surveymonkey.com/r/2ZMZJCV

8. Ook de gemeenten bieden hulp aan

http://www.overijse.be/content/5132

https://www.hoeilaart.be/hoeilaart-helpt

https://www.huldenberg.be/helpt

https://www.tervuren.be/coronavirus/tervuren-helpt

NIEUWSBRIEF LEERLINGEN EN OUDERS
Nieuwsbrief ouders/leerlingen
logo ft

Het Sint-Martinuscollege Overijse staat voor kwaliteitsvol onderwijs in een open zorgzame, Nederlandstalige school, die vanuit christelijke waarden, in openheid en dialoog met alle betrokkenen, jongeren laat groeien tot creatieve, kritische en geëngageerde mensen.

CAMPUS LIPSIUS
1e en 2e graad
CAMPUS NAHON
3e graad
Sint-Martinuscollege Overijse · Schoolreglement · Privacy · Aanmelden