CAMPUS NAHON

02 687 74 83

CAMPUS LIPSIUS

02 687 82 46

Nieuwsbrief ouders/leerlingen

Langs deze weg houden we u op de hoogte over de school. We contacteerden de leerlingen tijdens de voorbije dagen. Hieruit kunnen we veel leren. Ook van ouders kregen we feedback. Indien u vragen, zorgen, suggesties, ... hebt, contacteer ons dan.

1 Rapport

Op 3 april 2020 is er een rapport dagelijks werk 2.2 . Dat rapport bevat geen cijfers van taken, toetsen en opdrachten die NA 13 maart 2020 werden opgegeven. Alle leerlingen en ouders kunnen het rapport op Smartschool zien op vrijdag 3 april om 10.00 uur.

Op het rapport van de leerlingen van het tweede en het vierde jaar staat er geen voorlopig advies voor de studiekeuze. Er was immers geen klassenraad waarop we dit bespraken. Heb wat geduld, na de coronacrisis zenden we de adviezen de deur uit.

2 Oudercontact derde graad (NAHON)

Op 28 april is er in de kalender oudercontact voor de 3e graad. Dit oudercontact wordt door de coronacrisis geannuleerd. We kijken of dit oudercontact later kan plaatsvinden.

3 Opdrachten

Leerkrachten geven uw zoon of dochter zinvolle opdrachten. Op die manier houden we contact met uw kind. Op die manier blijft uw kind ook leren. Deze periode is er immers geen vakantie. Er wordt leerstof herhaald en remediëring aangeboden... Dat aanbod is afhankelijk van vak tot vak. De leerkrachten communiceren via de schoolagenda van Smartschool. Dat hebben we zo afgesproken. Zo kan u (en uw kind) het overzicht houden. Uw zoon of dochter moet dan zelf een weekplanning maken. De leerlingbegeleiding maakte hierover een document om te helpen. Dit document is een stappenplan. Het stappenplan helpt om de informatie op Smartschool te filteren en tot een planning te komen. Je vindt het stappenplan terug op Smartschool in het vak 'Leren Leren en Plannen' --> documenten -->Fiche 9: Planning schooltaken tijdens corona. Moedig uw kind ook in deze periode aan om te blijven werken voor school.

4 Paasvakantie

4.1 Tijdens de vakantie

Tijdens de paasvakantie worden er geen bijkomende, extra opdrachten of geen alternatieve (digitale) lessen gegeven. Het is dan vakantie. MAAR, leerkrachten kunnen WEL vragen om opdrachten af te werken. Die opdrachten of taken werden reeds eerder aan de leerlingen bezorgd. Bijvoorbeeld: het lezen van een boek, het afwerken van onderzoekscompetenties of GIP-opdrachten, het afwerken van een deel van het eindwerk,...

4.2 Nood aan opvang voor uw kind tijdens de paasvakantie?

Hebt u geen opvang tijdens de paasvakantie? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

4.3 Na de vakantie

Vandaag zijn er 3 scenario's over de periode na de vakantie:

1 Scholen starten opnieuw op meteen na de paasvakantie
OF
2 Scholen starten opnieuw op in de loop van de maand mei
OF
3 Scholen starten niet of nauwelijks meer op vóór de zomervakantie

Het schoolteam bereidt zich op de 3 mogelijke scenario's voor.

Zodra we meer weten communiceren we via Smartschool. 

Nieuwsbrief leerlingen SMO
Aanmeldperiode gestart t.e.m. 24 april 14.00 uur
logo ft

Het Sint-Martinuscollege Overijse staat voor kwaliteitsvol onderwijs in een open zorgzame, Nederlandstalige school, die vanuit christelijke waarden, in openheid en dialoog met alle betrokkenen, jongeren laat groeien tot creatieve, kritische en geëngageerde mensen.

CAMPUS LIPSIUS
1e en 2e graad
CAMPUS NAHON
3e graad
Sint-Martinuscollege Overijse · Schoolreglement · Privacy · Aanmelden