CAMPUS NAHON

02 687 74 83

CAMPUS LIPSIUS

02 687 82 46

BSO-reis 2e en 3e graad

In de week na de paasvakantie trokken we met de 2e en 3e graad BSO door Nederland en Duitsland. Onze leerlingen genoten van wandelingen door pittoreske straatjes, van cultuur, wetenschap en van de zon. Maar ze genoten vooral van elkaar. Er werden vriendschapsbanden aangehaald en gesloten over de jaren heen, banden die de komende jaren een blijvende invloed zullen hebben op de sfeer in onze BSO-klassen.

Op dag één doken we twee maal onder de grond. Onder leiding van een echte kompel verkenden we de mijnschachten van Valkenburg. Daarna werden we met een kaarsje in (een replica van) de catacomben van Rome losgelaten. Lekker griezelen!

In Keulen lieten we ons onderdompelen in (de geheimen van) chocolade. We kregen de kans om elke fase in de productie van chocolade mee te maken. Nadien mochten we een koekje in een heuse chocoladefontein doppen.
En wie Keulen zegt, denkt meteen aan eau de cologne. We bezochten Farina's Duftmuseum waar we zelf geuren leerden herkennen en alles te weten kwamen over de geschiedenis en de productie van parfum.

De volgende halte was Koblenz. Dit stadje bevindt zich op de plaats waar de Moezel in de Rijn vloeit. Hier namen we de kabelbaan naar het Ehrenbreitstein, een gigantisch 19e-eeuws fort dat vandaag dienst doet als museum en outdoor concertzaal. Hoewel het fort een echt doolhof was, konden alle leerlingen op tijd de uitgang vinden.

De dag erop gaven onze leerlingen hun ogen de kost in het aquarium van Dusseldorf. We stonden oog in oog met vissen, spinnen, slangen en krokodillen. Iets minder levendig, maar daarom niet minder interessant, was het autosalon. Onze leerlingen trokken grote ogen bij het zien van de honderden bolides van vroeger en nu.

Op de laatste dag gingen we als volleerde citytrippers nog even shoppen in Maastricht. Op de terugweg passeerden we langs het drielandenpunt. Daar zochten we bijna een uur naar de uitgang van een labyrint en beklommen de dapperste leerlingen de panoramische toren.

Parijsreis 6e-jaars
OKAN-leerlingen op uitstap naar het Druivenmuseum
logo ft

Het Sint-Martinuscollege Overijse staat voor kwaliteitsvol onderwijs in een open zorgzame, Nederlandstalige school, die vanuit christelijke waarden, in openheid en dialoog met alle betrokkenen, jongeren laat groeien tot creatieve, kritische en geëngageerde mensen.

CAMPUS LIPSIUS
1e en 2e graad
CAMPUS NAHON
3e graad
Sint-Martinuscollege Overijse · Schoolreglement · Privacy · Aanmelden