CAMPUS NAHON

02 687 74 83

CAMPUS LIPSIUS

02 687 82 46

Duitslandreis 3e-jaars april 2018

De Duitslandreis is achter de rug. Er verschijnt een glimlach op ons gezicht als we terugdenken aan het zonnige weer en de dagelijkse ijsjes ('crème-training', zo werd het genoemd). We hadden nochtans geen honger als we van tafel kwamen in de jeugdherberg. We werden er verwend met een barbecue, spaghetti en frietjes. Het ontbijtbuffet was super uitgebreid. Ook over de kamers geen klachten. Ze waren ruim en ideaal om wat samen te zitten praten en naar muziek te luisteren. Leerlingen maakten er een sport van de kamers nog wat extra te decoreren met lichtjes, slingers en ballonnen. Buiten was er een terrein van 40 hectare groot en elke vrije minuut werd benut om te voetballen of op het gras te luieren. Er werd vanaf dag één buiten ontbeten en gedineerd.

Het programma zat goed vol. We kregen geschiedenis, cultuur en natuur mee. De beentjes waren moe op het eind van de dag en onze stappenteller sloeg net niet tilt. We bezochten Aken, Weimar, Buchenwald, de Wartburg, het natuurpark Hainich , Erfurt en Siegen. Wat een geluk dat er in het laatste stadje, Erfurt, een grote kermis met reuzenattracties stond opgesteld. Na de gidsbeurten van de voorbije dagen waren onze leerlingen namelijk toe aan wat licht amusement. En natuurlijk ook blij met de winkels voor extra snoep. De meisjes waren dan weer enthousiast over de hippe kledij en schoonheidsproducten, die minder duur bleken dan in België.
De bus bracht ons veilig van het ene plekje naar het andere. En ofschoon de afstanden soms lang waren, verlichtten zelf gekozen films en muziek de ritten. Muziek was er ook op de laatste avond. We organiseerden een fuif waarbij één welbepaald dansje op alle liedjes bleek te passen. De andere avonden hadden we een kampvuur met geroosterde marshmallows, een bowlingpartijtje en sportactiviteiten. Geen gewone sporten. Nee, het ging om boogschieten, worstelen, trommelen en geocaching.

De schatten in de regio waren trouwens talrijk. Parels van stadjes en veel groen in een heuvelachtig landschap. De grootste schatten waren de leerlingen, want die hebben zich prima gedragen. De begeleiders genoten van hun conversaties, gelach en nieuwe vriendschappen die werden gesmeed. De leerlingen die in de boomhutten sliepen, verdienen natuurlijk nog een extra pluim omwille van hun moed. Voor het slapen gaan, lagen ze in hun slaapzak in de netten nog wat na te praten.
Ach … de herinneringen blijven komen … 

Gewoonweg bedankt aan iedereen die erbij was!

Uitstap 1B en 2BVL naar Gent
Duitslandreis 3e jaars
logo ft

Het Sint-Martinuscollege Overijse staat voor kwaliteitsvol onderwijs in een open zorgzame, Nederlandstalige school, die vanuit christelijke waarden, in openheid en dialoog met alle betrokkenen, jongeren laat groeien tot creatieve, kritische en geëngageerde mensen.

CAMPUS LIPSIUS
1e en 2e graad
CAMPUS NAHON
3e graad
Sint-Martinuscollege Overijse · Schoolreglement · Privacy · Aanmelden