CAMPUS NAHON

02 687 74 83

CAMPUS LIPSIUS

02 687 82 46

Italiëreis vijfdejaars

​103. Zoveel enthousiaste vijfdejaars hadden we mee om doorheen Italië te trekken, onder de leiding van 8 gemotiveerde leerkrachten. De heenvlucht Brussel-Milaan werd alvast onvergetelijk voor twee leerlingen in het bijzonder: zij mochten mee in de cockpit.

Het werd een reis vol positiviteit, zorg voor elkaar, waardering en respect onderling, kunst, lange wachtrijen en Romeinse chaos, (nieuwe) vriendschappen, spiritualiteit, verwondering, wauw-effecten, veel vragen én antwoorden (gelukkig!:-)), tanti gelati en véél koffie (voor sommigen toch).

We startten in Milaan, waar de Duomo op de vertrekdag imposant voor ons opdook om dan door te reizen naar de beschermde vissersdorpjes van Cinque Terre. Het liefdespad was helaas afgesloten, maar dat weerhield ons er niet van een alternatieve route te doen; een klim met nadien een prachtig uitzicht op de Ligurische kust. De derde dag stond Firenze op het programma. Van de spiritualiteit in de Santa Croce tot de drukte op de Ponte Vecchio, deze kunststad liet bij ieder van ons vele indrukken na. De dag nadien telden we de torens van San Gimignano, bezochten we het mooie Siena om tegen de avond te zakken tot in Rome. De dagen daarop trotseerden we meermaals wachtrijen en Romeinse chaos, maar het was de moeite meer dan waard: vooral het Colosseum, de Sixtijnse kapel en de Sint-Pietersbasiliek bleven hangen. Na het drukke Rome deed het deugd te verademen in Tivoli om nadien Assisi te verkennen. 

De voorlaatste dag stond er nog een echte studentenstad op het programma, nl. Bologna. Afsluiter van formaat was Venetië, na een deugddoende boottocht (laat ons zeggen dat we de avond voordien toch niet heel vroeg in ons bedje lagen ;-) konden we ons een laatste keer onderdompelen in kunst, drukke winkelstraatjes en (ijsjes)bars. 's Avonds laat keerden we dan zeer moe maar even tevreden en voldaan terug huiswaarts. Veel kunststeden gezien en beleefd, veel vriendschapsbanden (terug) gesmeed. Een topeditie. 

OKAN-leerlingen op uitstap naar het Druivenmuseum
Uitstap 1B en 2BVL naar Gent
logo ft

Het Sint-Martinuscollege Overijse staat voor kwaliteitsvol onderwijs in een open zorgzame, Nederlandstalige school, die vanuit christelijke waarden, in openheid en dialoog met alle betrokkenen, jongeren laat groeien tot creatieve, kritische en geëngageerde mensen.

CAMPUS LIPSIUS
1e en 2e graad
CAMPUS NAHON
3e graad
Sint-Martinuscollege Overijse · Schoolreglement · Privacy · Aanmelden