CAMPUS NAHON

02 687 74 83

CAMPUS LIPSIUS

02 687 82 46

VERKEERSOPVOEDING

In september vonden de 'verkeersdagen' plaats in de eerste graad. Tijdens die dagen toonden alle eerstejaars hun fietsvaardigheid op een heus hindernissenparcours, dat door de politie opgesteld was op het tweede veld van de school. Het was opvallend hoeveel leerlingen het parcours foutloos aflegden! De eerstejaars konden ook enkele circusfietsen testen. Bovendien gaf Rik De Corte (gewezen leraar Nederlands) een boeiende presentatie over 'De geschiedenis van de fiets'. Wie het wenste, kon ook zijn fiets laten graveren. Heel wat eerstejaars maakten hier gebruik van.

Er vonden ook drie fietscontroles plaats, in september, november en januari. Samen met de politie werden de fietsen gecontroleerd: werkt de verlichting, heeft de fiets alle reflectoren, werkt de bel, werken de remmen? Wie zijn fiets volledig in orde had, kreeg een lekkere beloning. De anderen kregen een bericht met daarin de dingen die in orde moeten gebracht worden.

WORKSHOP DOOR FIETSENMAKER IN SINT-MARTINUSCOLLEGE...
Verkeersdagen voor de leerlingen van het 1e jaar
logo ft

Het Sint-Martinuscollege Overijse staat voor kwaliteitsvol onderwijs in een open zorgzame, Nederlandstalige school, die vanuit christelijke waarden, in openheid en dialoog met alle betrokkenen, jongeren laat groeien tot creatieve, kritische en geëngageerde mensen.

CAMPUS LIPSIUS
1e en 2e graad
CAMPUS NAHON
3e graad
Sint-Martinuscollege Overijse · Schoolreglement · Privacy · Aanmelden