CAMPUS NAHON

02 687 74 83

CAMPUS LIPSIUS

02 687 82 46

Eerste leerjaar B

Onze school – het Sint-Martinuscollege Overijse – heeft sinds jaar en dag een richting 1B, 2B. Deze richting heet ook B-stroom.

1B (en later 2B) is een richting waarin de leerstof van het 4de tot 6de leerjaar herhaald, bijgespijkerd wordt. Na 1B kunnen leerlingen hun getuigschrift lagere school behalen en kunnen ze ofwel terugkeren naar 1A (hun jaar overzitten) of doorgroeien naar 2B.

In Overijse wordt 1B in twee scholen aangeboden: in Gito Overijse (http://www.gito-overijse.be/) en het Sint-Martinuscollege Overijse (www.sintmartinusscholen.be). Speciaal voor leerlingen die voor 1B in aanmerking komen, ontwikkelde het Sint-Martinuscollege een prikkelboekje, een brochure. Met dit prikkelboekje willen bij deze groep leerlingen en hun ouders de richting 1B en 2B van het Sint-Martinuscollege in de schijnwerpers plaatsen.

1E GRAAD OVERZICHT

LAATSTE NIEUWS

Binnen het vak techniek hebben de tweedejaars weer...
Wij zijn op zoek naar een Administratief directeur...
​ Omwille van de COVID-maatregelen zijn we genoodz...
logo ft

Het Sint-Martinuscollege Overijse staat voor kwaliteitsvol onderwijs in een open zorgzame, Nederlandstalige school, die vanuit christelijke waarden, in openheid en dialoog met alle betrokkenen, jongeren laat groeien tot creatieve, kritische en geëngageerde mensen.

CAMPUS LIPSIUS
1e en 2e graad
CAMPUS NAHON
3e graad
Sint-Martinuscollege Overijse · Schoolreglement · Privacy · Aanmelden