CAMPUS NAHON

02 687 74 83

CAMPUS LIPSIUS

02 687 82 46

Eerste leerjaar B

Onze school – het Sint-Martinuscollege Overijse – heeft sinds jaar en dag een richting 1 B, 2 BVL. Deze richting heet ook B-stroom.

1 B (en later 2 BVL) is een richting waarin de leerstof van het 4de tot 6de leerjaar herhaald, bijgespijkerd wordt. Na 1 B kunnen leerlingen hun getuigschrift lagere school behalen en kunnen ze ofwel terugkeren naar 1A (hun jaar overzitten) of doorgroeien naar 2 BVL.

In Overijse wordt 1 B in twee scholen aangeboden: in Gito Overijse (http://www.gito-overijse.be/) en het Sint-Martinuscollege Overijse (www.sintmartinusscholen.be). Speciaal voor leerlingen die voor 1 B in aanmerking komen, ontwikkelde het Sint-Martinuscollege een prikkelboekje, een brochure. Met dit prikkelboekje willen bij deze groep leerlingen en hun ouders de richting 1 B en 2 BVL van het Sint-Martinuscollege in de schijnwerpers plaatsen.

1E GRAAD OVERZICHT

LAATSTE NIEUWS

De leerlingen van het 2e jaar hebben, onder de ged...
De infoavond voor onze nieuwe eerstejaars zal ...
VERKEERSACTIES SINT-MARTINUSCOLLEGE OVERIJSE Veili...
logo ft

Het Sint-Martinuscollege Overijse staat voor kwaliteitsvol onderwijs in een open zorgzame, Nederlandstalige school, die vanuit christelijke waarden, in openheid en dialoog met alle betrokkenen, jongeren laat groeien tot creatieve, kritische en geëngageerde mensen.

CAMPUS LIPSIUS
1e en 2e graad
CAMPUS NAHON
3e graad
Sint-Martinuscollege Overijse · Schoolreglement · Privacy · Aanmelden