CAMPUS NAHON

02 687 74 83

CAMPUS LIPSIUS

02 687 82 46

2B

Het Beroepsvoorbereidend Leerjaar

​Wat is het doel?
Niet alle leerlingen zijn goed in 'denkvakken'. In het beroepsvoorbereidend leerjaar is de theorie beperkter of meer vereenvoudigd en ligt de nadruk meer op vertaling van de theorie naar de praktijk.

​Wat leer je?
In het beroepsvoorbereidend leerjaar in het Sint-Martinuscollege maak je kennis met twee beroepenvelden: Kantoor-verkoop en Verzorging-voeding. Op het einde van het jaar kies je dan vanuit de kennismaking met deze twee beroepenvelden je definitieve weg.

In het beroepenveld Kantoor-Verkoop maak je kennis met de wereld van handel, administratie, verkoop en logistiek. Deze richting omvat heel wat beroepsuitwegen als bediende, telefonist(e), verko(o)p(st)er … Je maakt een eerste maal kennis met de verschillende activiteiten die op een kantoor gebeuren en ook met verkooptechnieken. Ook neemt de computer een belangrijke plaats in: je leert de computer gebruiken zoals in een kantooromgeving.
In het beroepenveld Verzorging-voeding ontdek je dat heel wat beroepen te maken hebben met voeding. Hier bestudeer je onze dagelijkse keuken van dichtbij: je leert gerechten klaarmaken en een aantal keukentechnieken om klaargemaakte gerechten op te dienen. Daarnaast probeer je met materialen als stof, metaal, glas en keramiek werken. Je leert ook het menselijk lichaam en de verzorging kennen. Hierdoor vind je misschien de weg naar een beroep in de sector van kinderverzorging, bejaardenhulp, verpleging, haartooi of hotel.

Hoe kies je?
Kies je voor het Beroepsvoorbereidend leerjaar in het Sint-Martinuscollege dan leg je meer nadruk op praktijk dan op theorie. Naast zin voor orde, netheid en nauwkeurigheid verwachten we van jou een positieve houding en stiptheid.

​En verder?
Vanuit het beroepsvoorbereidend leerjaar is de logische stap in onze school Office & Retail (Kantoor-Verkoop).
In de andere scholen van de scholengemeenschap Drieklank kun je terecht voor andere interessante richtingen als Basismechanica, Elektrische installaties, Hout, Publiciteit-etalage en Voeding–verzorging. Meer informatie hierover vind je op www.drieklank.be.

1E GRAAD OVERZICHT

LAATSTE NIEUWS

Binnen het vak techniek hebben de tweedejaars weer...
Wij zijn op zoek naar een Administratief directeur...
​ Omwille van de COVID-maatregelen zijn we genoodz...
logo ft

Het Sint-Martinuscollege Overijse staat voor kwaliteitsvol onderwijs in een open zorgzame, Nederlandstalige school, die vanuit christelijke waarden, in openheid en dialoog met alle betrokkenen, jongeren laat groeien tot creatieve, kritische en geëngageerde mensen.

CAMPUS LIPSIUS
1e en 2e graad
CAMPUS NAHON
3e graad
Sint-Martinuscollege Overijse · Schoolreglement · Privacy · Aanmelden