CAMPUS NAHON

02 687 74 83

CAMPUS LIPSIUS

02 687 82 46

Arbeidsmarktgericht

Arbeidsmarktgericht (= praktijk ondersteund door een beperkt pakket theorie)

Organisatie en logistiek

Zit er een verkoper in jou, die graag omgaat met klanten? Heb je belangstelling om te werken in een winkel? Wil je weten hoe de logistieke sector werkt? Heb je een levendige interesse voor administratie en ICT? Ben je sociaal en wil je vlot leren communiceren met klanten?

Dan is de richting Organisatie en logistiek iets voor jou!

Wat zit erin het lespakket?

Organisatie en logistiek is een praktische studierichting in de arbeidsmarktfinaliteit. Het ontvangen van klanten, facturen verwerken, goederen presenteren en administratie op de pc.

Met Nederlands, Frans en Engels bevat de richting ook een zeer uitgebreid talenpakket, zodat je iedereen moeiteloos te woord kan staan. Je verdiept je in de logistieke informatie- en goederenstroom binnen een organisatie.

Aandacht voor communicatieve en sociale vaardigheden is essentieel in functie van een professionele communicatie met bezoekers en klanten. Het verwerven van digitale competenties kadert in de bedrijfsgericht component vermits de goederen-, documenten- en informatiestroom in sterke mate gedigitaliseerd zijn.

Wat biedt SMO binnen hetzelfde studiedomein in de derde graad aan?

Arbeidsmarktgerichte finaliteit Onthaal, organisatie en sales

Meer info?

Presentatie (link YouTube onderaan de pagina)

Lessentabellen

Algemene brochure 

Zorg en welzijn

Vind jij de gezondheid van anderen ook belangrijk? Wil je graag mensen helpen? Spreekt het zorg dragen, de behoeften van kinderen en volwassenen in hun woon- en leefomgeving jou aan? Dan klopt jouw hart voor Zorg en welzijn!

Wat zit er in het lespakket?

De opleiding Zorg en Welzijn (finaliteit arbeidsmarkt)bereidt je voor op beroepen in de kinder-, bejaarden- en thuiszorg. Aandacht voor de mens in de thuiscontext staat centraal. Je leert daarom basiscompetenties die belangrijk zijn bij het omgaan met/zorgen voor de zorgvrager (zowel kinderen en volwassenen) en hoe je met hun specifieke noden moet omgaan. We oefenen ook flink op sociale en communicatieve vaardigheden. Het accent ligt voornamelijk op de gezonde mens in een diverse samenleving en hoe men daarin zorg draagt voor zichzelf. Er ligt veel nadruk op intermenselijke verhoudingen waardoor er flink geoefend wordt op sociale en communicatieve vaardigheden. Het accent ligt voornamelijk op de gezonde mens in een diverse samenleving en hoe men daarin zorg draagt voor zichzelf. De leerlingen verwerven een basisinzicht in anatomie en fysiologie. Ze maken kennis met directe zorg, maar zullen toch overwegend ondergedompeld worden in de indirecte zorg, inclusief de technische aspecten die daarbij komen kijken.

In de 2e graad Zorg en Welzijn leer je vooral veel over het huishouden. Het bereiden van gezonde, evenwichtige en eenvoudige maaltijden. Je leert ook kleding, textiel en de woning te onderhouden. Je krijgt een ruime basiskennis over sociale relaties, gezonde voeding en maakt kennis met ziekenzorg. Je moet bereid zijn mensen te verzorgen of ze nu jong of oud zijn, man of vrouw… Het accent ligt hierbij vooral op zelfzorg, mantelzorg en ook zorg binnen je eigen leefomgeving.

Wat biedt SMO binnen hetzelfde studiedomein in de derde graad aan? 

Arbeidsmarktgerichte finaliteit Assistentie in Wonen, Zorg en Welzijn

Meer info?

Presentatie (link youtube)

Lessentabellen

Algemene brochure 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.sintmartinusscholen.be/

LAATSTE NIEUWS

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 oktober 2021 organise...
Smartschool is tijdelijk buiten gebruik. Hieronder...
Onze school is gesloten van 8 juli tot en met...
logo ft

Het Sint-Martinuscollege Overijse staat voor kwaliteitsvol onderwijs in een open zorgzame, Nederlandstalige school, die vanuit christelijke waarden, in openheid en dialoog met alle betrokkenen, jongeren laat groeien tot creatieve, kritische en geëngageerde mensen.

CAMPUS LIPSIUS
1e en 2e graad
CAMPUS NAHON
3e graad
Sint-Martinuscollege Overijse · Schoolreglement · Privacy · Aanmelden