CAMPUS NAHON

02 687 74 83

CAMPUS LIPSIUS

02 687 82 46

Dubbele finaliteit

Dubbele finaliteit

(= theoretisch met een praktische benadering van de leerstof)

Bedrijf en organisatie

Bedrijf en Organisatie is een theoretisch-praktische studierichting die zowel voorbereidt op hogere studies als op de arbeidsmarkt.

Ze bestaat uit een brede en evenwichtige vorming. Ze biedt inzicht in de algemene economie maar is ook gericht op het verwerven van vaardigheden van boekhoudkundige, commerciële en Human Resources-activiteiten. De perfecte studierichting voor wie houdt van ondernemerschap.

Wat zit er in het lessenpakket?

Je krijgt een brede basisvorming talen, wiskunde en wetenschappen gekoppeld aan theorie en praktijk eigen aan de studierichting.

Je krijgt een theoretische achtergrond in algemene economie en bedrijfswetenschappen.

Je ontwikkelt administratieve en commerciële competenties (boekhouding, personeelsbeheer, marketing, internationale handel, logistiek)

Je leert informaticatoepassingen doelgericht inzetten.

Je leert om op een efficiënte, kwaliteitsvolle en klantgerichte manier communiceren, adviseren en begeleiden.

Wat biedt SMO binnen hetzelfde studiedomein in de derde graad aan?

Dubbele finaliteit Bedrijfsorganisatie
Arbeidsmarktgerichte finaliteit Onthaal, organisatie en sales

Meer info?

Presentatie (filmpje YouTube onderaan de pagina)

Lessentabellen

Algemene brochure 

Maatschappij en welzijn

Ben je gefascineerd door menselijk (gezondheids)gedrag? Wil je alles weten over de levensloop van de mens? Wil je kinderen, volwassenen ondersteunen, begeleiden? Wil je sociale, pedagogische- en communicatieve vaardigheden leren? Dan is Maatschappij en welzijn jou op het lijf geschreven!

Wat zit er in het lespakket?

Maatschappij en welzijn, het vroegere Sociale en Technische Wetenschappen, biedt je een brede vorming aan op sociaal, wetenschappelijk en technisch vlak. Het is een theoretisch-praktische studierichting in de dubbele finaliteit die je voorbereidt op doorstroom naar voortgezette opleidingen in de sociale, agogische, gezondheids- en onderwijssector.

In functie van zorg verlenen en begeleiding ontwikkelen de leerlingen een wetenschappelijk-theoretische basis met betrekking tot gezondheidsbevordering, ontwikkelingspsychologie, pedagogisch handelen, communicatie, de mens en zijn plaats in de samenleving en fysiologie en anatomie. Op basis daarvan leren leerlingen vanuit een holistische mensvisie en in een gezinscontext (indirecte) zorg en begeleidingsactiviteiten uitvoeren met oog voor de wensen, behoeften, mogelijkheden en beperkingen van kinderen, jongeren en volwassenen.

Vanuit een theoretische benadering leer je naar de mens en diverse samenleving kijken en naar zorgverlening en begeleiding. Hierbij gaat de aandacht naar de ontwikkeling en het gedrag van mensen én naar aspecten van anatomie en fysiologie.

Wat biedt SMO binnen hetzelfde studiedomein in de derde graad aan? 

Dubbele finaliteit Gezondheidszorg
Arbeidsmarktgerichte finaliteit Assistentie in Wonen, Zorg en Welzijn

Meer info?

Presentatie (filmpje YouTube onderaan de pagina)

Lessentabellen

Algemene brochure 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.sintmartinusscholen.be/

LAATSTE NIEUWS

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 oktober 2021 organise...
Smartschool is tijdelijk buiten gebruik. Hieronder...
Onze school is gesloten van 8 juli tot en met...
logo ft

Het Sint-Martinuscollege Overijse staat voor kwaliteitsvol onderwijs in een open zorgzame, Nederlandstalige school, die vanuit christelijke waarden, in openheid en dialoog met alle betrokkenen, jongeren laat groeien tot creatieve, kritische en geëngageerde mensen.

CAMPUS LIPSIUS
1e en 2e graad
CAMPUS NAHON
3e graad
Sint-Martinuscollege Overijse · Schoolreglement · Privacy · Aanmelden