CAMPUS NAHON

02 687 74 83

CAMPUS LIPSIUS

02 687 82 46

Humane Wetenschappen

De benaming humane wetenschappen verwijst naar de 'mens' en naar de vele manieren waarop de mens zich gedraagt.

Het menselijk gedrag omvat een veelheid aan facetten. De studie ervan kan dan ook vanuit veel invalshoeken gebeuren: in relatie tot de psychologie, de sociologie, de kunst, de godsdienst, de economie, …

Humane wetenschappen is een algemeen vormende studierichting en biedt een stevige basis voor studies in het hoger onderwijs. Naast een pakket aan algemene vakken, heb je twee specifieke vakken: gedragswetenschappen en cultuurwetenschappen.

Net zoals voor de algemene vakken, is er bij gedragswetenschappen en cultuurwetenschappen een afwisseling van kennen en kunnen toepassen. 

Groepswerk, thuisopdrachten, didactische uitstappen, documentaires, actualiteit, klasgesprekken... maken dan ook deel uit van deze lessen.
Alle factoren uit ons menselijk bestaan zijn met elkaar verweven en integrerend werken is dus voor de hand liggend.

Tijdens project HW leer je een aantal vaardigheden om zelf aan wetenschappelijk onderzoek te doen. In het vijfde jaar worden de verschillende onderzoeksvaardigheden (literatuurstudie, observatie, interview, vragenlijsten) in afzonderlijke projecten ingeoefend. In het zesde jaar zet je zelf een onderzoek op. Dit wordt gekoppeld aan een boeiend inleefproject. Al je onderzoeksgegevens worden verwerkt in een individueel eindwerk.

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.sintmartinusscholen.be/

logo ft

Het Sint-Martinuscollege Overijse staat voor kwaliteitsvol onderwijs in een open zorgzame, Nederlandstalige school, die vanuit christelijke waarden, in openheid en dialoog met alle betrokkenen, jongeren laat groeien tot creatieve, kritische en geëngageerde mensen.

CAMPUS LIPSIUS
1e en 2e graad
CAMPUS NAHON
3e graad
Sint-Martinuscollege Overijse · Schoolreglement · Privacy · Aanmelden