Arbeidsmarktgerichte finaliteit

Overzicht richtingen finaliteit arbeidsmarkt.

1. Organisatie en logistiek

Zit er een verkoper in jou, die graag omgaat met klanten? Heb je belangstelling om te werken in een winkel? Wil je weten hoe de logistieke sector werkt? Heb je een levendige interesse voor administratie en ICT? Ben je sociaal en wil je vlot leren communiceren met klanten?

Dan is de richting Organisatie en logistiek iets voor jou!

Wat is de inhoud van het lessenpakket?

Organisatie en logistiek is een praktische studierichting in de arbeidsmarktfinaliteit. Het ontvangen van klanten, facturen verwerken, goederen presenteren en administratie op de pc.

Met Nederlands, Frans en Engels bevat de richting ook een zeer uitgebreid talenpakket, zodat je iedereen moeiteloos te woord kan staan. Je verdiept je in de logistieke informatie- en goederenstroom binnen een organisatie.

Aandacht voor communicatieve en sociale vaardigheden is essentieel in functie van een professionele communicatie met bezoekers en klanten. Het verwerven van digitale competenties kadert in de bedrijfsgericht component vermits de goederen-, documenten- en informatiestroom in sterke mate gedigitaliseerd zijn.

Wat biedt SMO binnen deze studierichting aan in de derde graad?


2. Zorg en welzijn

Vind jij de gezondheid van anderen ook belangrijk? Wil je graag mensen helpen? Spreekt het zorg dragen, de behoeften van kinderen en volwassenen in hun woon- en leefomgeving jou aan?

Dan klopt jouw hart voor Zorg en welzijn!

Wat is de inhoud van het lessenpakket?

De opleiding Zorg en Welzijn bereidt je voor op beroepen in de kinder-, bejaarden- en thuiszorg. Aandacht voor de mens in de thuiscontext staat centraal. Je leert daarom basiscompetenties die belangrijk zijn bij het omgaan met/zorgen voor de zorgvrager (zowel kinderen en volwassenen) en hoe je met hun specifieke noden moet omgaan. We oefenen ook flink op sociale en communicatieve vaardigheden. Het accent ligt voornamelijk op de gezonde mens in een diverse samenleving en hoe men daarin zorg draagt voor zichzelf. Er ligt veel nadruk op intermenselijke verhoudingen waardoor er flink geoefend wordt op sociale en communicatieve vaardigheden. Het accent ligt voornamelijk op de gezonde mens in een diverse samenleving en hoe men daarin zorg draagt voor zichzelf. De leerlingen verwerven een basisinzicht in anatomie en fysiologie. Ze maken kennis met directe zorg, maar zullen toch overwegend ondergedompeld worden in de indirecte zorg, inclusief de technische aspecten die daarbij komen kijken. 

In de 2e graad Zorg en Welzijn leer je vooral veel over het huishouden. Het bereiden van gezonde, evenwichtige en eenvoudige maaltijden. Je leert ook kleding, textiel en de woning te onderhouden. Je krijgt een ruime basiskennis over sociale relaties, gezonde voeding en maakt kennis met ziekenzorg. Je moet bereid zijn mensen te verzorgen of ze nu jong of oud zijn, man of vrouw… Het accent ligt hierbij vooral op zelfzorg, mantelzorg en ook zorg binnen je eigen leefomgeving. 

Wat biedt SMO binnen deze studierichting aan in de derde graad?Terug naar overzicht 2e graad


Informatie over de 2e graad

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x