SMO-Dynamoproject - Vergilius en Stoomboot!

Vergeten in Vergilius: Sint-Martinuscollege en Stoomboot zingen de lof van vergeten helden

Sinds het begin der tijden draait onze wereld rond verhalen. Dat beseffen ook de leerlingen van het Sint-Martinuscollege in Overijse. Samen met leerkracht Latijn Nicholas Van Laerhoven en muzikant Niels Boutsen (aka Stoomboot) brachten ze vier vergeten personages uit de werken van de Romeinse dichter Vergilius weer tot leven. Spoken word, muziek, filmtrailers of poppentheater: geen vertelvorm was te gek voor dit allesbehalve klassieke dynamoPROJECT!

Latijnse teksten correct vertalen, dat kunnen de vijfdejaars van het Sint-Martinuscollege intussen als de beste. Leerkracht Nicholas Van Laerhoven wou zijn leerlingen evenwel creatief prikkelen en daagde hen uit om de verhalen uit de hen welgekende Aeneis de 21e eeuw in te sleuren. Hij schotelde zijn klas een shortlist van zestien 'mindere' personages voor uit de werken van Vergilius. Hieruit werden vier gelukkigen gekozen: Ajax, Penthesilea, Cassandra en Iopas kregen uiteindelijk het voorrecht om hun vergeten verhaal opnieuw te vertellen. 

Meer info:

https://www.cultuurkuur.be/project/vergeten-vergilius-sint-martinuscollege-en-stoomboot-zingen-de-lof-van-vergeten-helden
Europese dag van de talen

Virtual choir

Actie voedselhulp

Diës Latïnus

Zwerfvuilactie

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x