Sport

Naast de wekelijkse lessen LO proberen we leerlingen, ouders en leerkrachten extra sportieve prikkels aan te bieden via de school.

Voor de leerlingen zijn er in eerste instantie de naschoolse sportcompetities die worden georganiseerd door  MOEV

In deze competities neemt onze schoolploeg het op tegen andere scholen. De afgelopen jaren waren we ingeschreven voor voetbal, zaalvoetbal, basketbal, volleybal, atletiek (veldloop). De naschoolse sporten die MOEV aanbiedt, gaan telkens door op woensdagnamiddag. De laatste twee jaar heeft de coronapandemie flink roet in het eten gegooid en gingen de meeste naschoolse competities niet door. 

Dit schooljaar hebben we voor het eerst in drie jaar opnieuw deelgenomen aan het veldvoetval. Onze school strandde in de 2de ronde. Met de huidige piek aan besmettingen, hebben we ons voorlopig niet meer ingeschreven voor andere sporten.

Ook de leerkrachten doen af en toe mee aan deze naschoolse competities van MOEV. Vooral het volleybaltornooi tegen de andere Brabantse scholen staat steeds met stip aangeduid in de agenda. Hopelijk kan dit tornooi volgend jaar weer doorgaan.

Onze school heeft ook een recreatief aanbod aan sporten voor al wie verbonden is aan onze school. De flashmob in Leuven, de estafetteloop, mountainbike, warmathon... zijn evenementen die de afgelopen jaren door het naschoolse sportteam werden georganiseerd.

Heel graag willen we deze initiatieven zo snel als kan terug opnemen, maar om de wel gekende reden moeten we op dit moment afwachten wanneer dat kan. Om het spannend te houden kunnen we al mededelen dat er nog andere idee├źn in de pijplijn zijn. We wachten tot we weer van alles op een veilige manier kunnen organiseren.

Wat op dit moment nog wel doorgaat is de middagsportcompetitie voetbal in de eerste graad. Elke klas doet mee en er is een klassement voor het eerste en het tweede jaar. Op het einde van de competitie kennen we de best voetballende klas van beide jaren. 

De winnaar tussen het eerste en het tweede jaar mag het in een prestigeduel opnemen tegen een team leerkrachten. Kunnen de leerlingen de leerkrachten in verlegenheid brengen? We zien het aan het einde van het schooljaar!

Hopelijk kunnen we dus ons sportaanbod zo snel mogelijk heropstarten zonder beperkingen!

 Tot die tijd, blijf actief, ga naar je sportclub of neem zelf initiatief om te bewegen! Hou het veilig en gezond!
close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x