Wat betekenen de 3 finaliteiten ?

Onze school biedt drie finaliteiten aan:

Doorstroomfinaliteit

Dit omvat studierichtingen die leerlingen voorbereiden om na het zesde jaar verder te studeren aan de universiteit (academische bachelor en master) of op een hogeschool (professionele bachelor). Er zijn 'domeinoverschrijdende' richtingen die sterk theoretisch zijn. Daarnaast zijn er ook 'domeingebonden' richtingen die ook theoretisch zijn, maar wat specifieker voorbereiden op een welbepaald studiegebied (eerder economisch of eerder sociaal).

Dubbele finaliteit

Dit omvat studierichtingen die voorbereiden op het hoger onderwijs zoals professionele bachelor of een graduaatsopleiding. Ook starten op de arbeidsmarkt behoort tot de mogelijkheden. Deze studierichtingen hebben een eerder praktische kijk op de theorie.

Arbeidsmarktgerichte finaliteit

Dit omvat studierichtingen die voorbereiden op de arbeidsmarkt en dus meer 'praktijk' bevatten dan theorie. Wil je toch nog verder studeren, dan behoort een graduaatsopleiding tot de mogelijkheden.

Terminologie

Cesuurdoelen = richting-specifieke doelen die leerlingen binnen een bepaald vak voorbereiden op de vervolgrichting(en) in de 3e graad.

Verdiepte basis = met het oog op een gerichte oriƫntering naar inhoudelijk sterk geprofileerde studierichtingen in de 3e graad is er een verdieping van de basisvorming voor een aantal vakken in de doorstroomfinaliteit.Terug naar overzicht


close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x