CuLt '19 - Sterre en de maan

Le nouveau Cult cépage 2019 est arrivé.

De Cult 2019 wordt een 'specialleke'. Geen confectie maar een stuk op maat gemaakt door en van de laatstejaars. Het stuk gaat over afscheid. Straks zijn de laatstejaars eerstejaars en laten ze 6 jaar SMO achter zich. 

Het verhaal speelt zich dan ook af tegen een achtergrond van zes jaar SMO. Zo passeren de tweedaagse in Vaalbeek, het oudercontact, het Meivuur, de retraite en de gedichtendag de revue. Hebben we gezegd dat het verhaal het verhaal is van 6 jaar SMO? Kom nou, we hebben wel interessantere dingen te vertellen. Het verhaal gaat over 'Het Leven' en wat dat allemaal meebrengt en niet over het maken van huiswerk Frans. 

Samen met de acteurs werd het stuk opgebouwd. Teksten werden geschreven, uitgeprobeerd, veranderd, vervangen, verplaatst, geliket, opnieuw geschreven, weggegooid, opnieuw opgevist en dan weer weggegooid. Wat er overbleef krijg de titel 'Sterre en de maan'. Eén van de hoofdspelers is de Doode Bemde. We kennen het natuurreservaat van onze fietstocht naar Vaalbeek. Een derde van de scènes speelt zich hier af. Hier spreekt Sterre, een van de andere hoofdpersonages, tegen de dieren, verandert in een zwaan en wordt een boom. Om maar te zeggen dat er gebalanceerd wordt op de rand van realisme en waanzin en dat met volle overgave in een poel van absurditeit wordt gedoken. Terwijl iedereen iedereen speelt en personages worden ontdubbeld dat het een lieve lust is, ontwikkelt het verhaal zich met horten en stoten zonder dat iemand er ook maar erg in heeft. En daartussen danst Luna. Fien, voor de vrienden (m/v). Ze wordt een zwaan, een vliegtuig, een boom en een projectiel. Je ziet het: dit jaar geen diepvriesproduct, maar een verrassend streekproduct met verse ingrediënten.

Te proeven in het weekend van 15 maart: vrijdag en zaterdag om 20.30 uur, zondag om 15.00 uur en om 19.00 uur.Cult '23 - 3 Musketiers

CuLt '22 - GEDOE

CuLt '20 - GEVAL 52

CuLt '18 - Fere

De hele lijst...

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x